TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Slyvos • Česnakas • Padažai

Česnakinis slyvų padažas

Jums reikės: trys litrai trintų Kaukazo slyvaičių,
aštuonios vidutinės galvos česnako,
8 šaukštai cukraus,
5 šaukštai druskos,
nubrauktas šaukštelis maltų pipirų.

Gaminimo eiga:
Kaukazo slyvaites nuskinti dar ne visai sunokusias, nuplauti, sudėti į puodą, nuplikyti verdančiu vandeniu. Nuplikytas slyvaites pertrinti per kiaurasamtį, atskirti kauliukus. Į slyvaičių košę suberti cukrų, druską, maltus pipirus ir užkaisti ant lėtos ugnies. Tuomet nusilupti ir smulkiai sutrinti česnaką (patogiau perspausti per tam skirtą prietaisą, taip pat galima smulkiai supjaustyti). Kai slyvaitės užvirs, suberti česnaką, ir nuolatos maišant virti, kol košė sutirštės. Dar karštą pilti į stiklainiukus, uždaryti ir laikyti vėsioje vietoje. Cukraus ir druskos paprastai dedama pagal skonį. Kuo labiau prinokusios slyvaitės, tuo mažiau reikia cukraus.

Galima paįvairinti padažo skonį, verdant dėti ir kitų daržovių: 0,5 kg morkų, 0,5 kg paprikos, 0,5 kg obuolių, keletą svogūnų, kalendrų. Verdant paragauti, pridėti, ko trūksta.

Padažas naudojamas prie žuvies ir mėsos patiekalų.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •