TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Kiaušiniai • Krakmolas • Miltai • Faršas • Svogūnai • Pomidorų padažas • Kepsniai

Čičinsko kepsnys

Jums reikės: 500g virtų maltų bulvių,
2 kiaušinių,
1 v.š. bulvių krakmolo,
miltų,
druskos,
300-400g kiaulienos faršo,
1 svogūno,
pipirų,
mėgiamų mėsos prieskonių,
marinuotų svogūnų,
pomidorų padažo.

Gaminimo eiga:
Virtas sumaltas bulves suminkome su krakmolu, kiaušiniu bei žiupsneliu miltų (daug nedėti, nes iškepta tešla bus kieta). Tešlą iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir supjaustome 3 cm ir maždaug 20 cm ilgio juostelėmis. Į kiaulienos faršą dedame smulkinto svogūno, pipirų, druskos ir kietų prieskonių, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome.

Imame gabalėlį faršo (tiek,kad tilptų į delną) ir formuojame ovalų kotletuką. Dedame mėsą ant tešlos juostelės krašto ir vyniojame.
Čičinsko kepsnius geriausia kepti iki pusės aliejaus pripiltoje gilioje keptuvėje. Aliejų gerai į kaitiname ir dedame kepsnius. Kepame kol iš visų pusių švelniai paruduoja.
Patiekti šiltus su marinuotais svogūnais bei pomidorų padažu.

[Pasidalino: Ugnė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •