TOP meniu » Receptainė • Jūros gėrybių patiekalų receptai • Cukinija • Krevetės • Midijos • Grietinėlė • Fermentinis sūris • Padažai

Cukinijų ir jūros gėrybių padažas

Jums reikės: 2 nedidelių cukinijų,
česnakų pagal skonį,
200 gr. krevetčių be kevalo,
200 gr. midijų,
200 ml. grietinėlės,
Provanso prieskonių pagal skonį,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
druskos pagal skonį;
fermentinio sūrio Džiugas arba kitokio mėgstamo ar turimo.

Gaminimo eiga:
Vietoje krevečių ir midijų galite naudoti 400 g. jūros gėrybių kokteilį. Kiekiai nurodyti 2-3 porcijoms.

Susmulkinti česnaką, pakepti keptuveje su trupučiu aliejaus. Sutarkuoti cukinijas, sudėti į keptuvę, ir kartu su česnaku troškinti sumažinus ugnį. Tada pagal skonį pagardinti provanso prieskoniais, pipirais bei druska. Kai cukinijos pradės leisti savo sultis - įdėti jūros gėrybes ir toliau troškinti. Kai juros gėrybės šiek tiek suminkštės įpilti gretinėlę.

Toks padažas ideliai tinka prie spageti makaronų.
Makaronus paruoškite taip: Į puodą įpilti dvigubai daugiau vandens nei bus makaronų. Pasūdyti. Kai vanduo užvirs įmesti norimą kiekį makaronų ir virti apie 7-10 min.
Į lėkštę dedame paruoštus makaronus, ant viršaus pilame padažo (skonio reikalas ar maišyti ar ne) ant viršaus pabarstome tarkuoto sūriu.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Jūros gėrybės » Padažai • Paštetas • Troškiniai • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Sriubos • Mišrainės • Kita •