TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Daržovės • Cukinija • Morkos • Česnakas • Svogūnai • Pomidorų padažas • Padažai

Cukinijų pagardas šventėms

Jums reikės: 5 kg cukinijų (maždaug apie kibirą išvalytų ir supjaustytų)
1 kg morkų
1 stiklinė supjaustytų česnakų
1 stiklinė pjaustytų svogūnų
0,5 litro pomidorų padažo (ne kečupo)
1 stiklinė cukraus
0,6 litro aliejaus
100 g druskos
1 šaukštą aštriosios paprikos (galima dėti arba ne, jei nemėgstate aštrumo)
200 g acto (galima pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Sutarkuoti aguročius be sėklų ir žievės (galima per burokinę arba per bulvių tarką). Susmulkinti česnakus ir svogūnus. Sutarkuoti per burokinę tarką morkas. Sudėti viską į 15 litrų puodą (arba, sumaišius viską, paskirstyti į mažesnius puodus) ir 1 val.

Virti kartais pamaišant. Sudėti į pasterilizuotus stiklainius. Po to apvertus uždengti šiltai ir laikyti kol atšals. Šis pagardas tinka prie įvairių kepsnių. Galima naudoti ryžių troškiniui.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •