TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Cukinija • Slyvos • Uogienės

Cukinijų uogienė su slyvomis

Jums reikės: cukinijos,
panašaus kiekio mažųjų geltonų slyvų,
1 kg cukraus,
1 pakelio uogienės tirštiklio,
25 g vanilinio cukraus,
stiklinės vandens.

Gaminimo eiga:
Cukinija nulupama, išskaptuojamas vidurys su sėklomis, minkštimas supjaustomas kubeliais.
Slyvos pagal norą - su kaulais arba be. Smulkinta cukinija sumaišoma su tirštikliu, vėliau supilamas vanduo, cukrus ir vanilė.
Kaitinama ant silpnos ugnies, kad nesuirtų. Slyvos užplikomos verdančiu vandeniu, nusunkiamos ir supilamos prie cukinijos.

Verdama lėtai apie 20-30 min., supilama į iškaitintus stiklainius ir užsukama dangteliais.
Uogienės skonis primena persikus, tačiau tai tikras lietuviškas produktas.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •