TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Kiaušiniai • Miltai • Sūris parmezano • Cukinija • Morkos • Blynai

Daržovių blynai su jogurto padažu

Jums reikės: 4 kiaušinių,
150 g miltų,
40 g tarkuoto parmezano sūrio,
2 svogūnų,
300 g cukinijų,
200 g morkų,
4 šaukštų kapotų petražolių,
6 šaukštų sviesto,
po žiupsnelį tarkuotų muskatų,
kario,
druskos,
maltų pipirų.

Padažui: 2 šaukštų kapotų krapų,
4 šaukštų tarkuoto šviežio agurko,
žiupsnelis druskos,
150 g "Žemaitijos pienas" jogurtinės grietinės (ar kitokios panašios).

Gaminimo eiga:
Į dubenėlį įmiškite kiaušinius, suberkite miltus, sūrį, įberkite truputį druskos, pipirų, kario, muskatų ir užmaišykite tešlą. Petražoles, smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas bei cukinijas sudėkite į tešlą ir išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą (dėkite po nedaug) ir iškepkite daržovių blynus. Kai blynai apkeps, juos uždenkite dangčiu ir dar 10 min. patroškinkite ant silpnos ugnies. Blynus patiekite su padažu, paruoštu suplakus jogurtinę grietinę, krapus, agurkus bei truputį druskos.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •