TOP meniu » Receptainė Daržovių patiekalų receptai Baklažanai Špinatai Salieras Cukinija Morkos Pomidorai Varškės sūris Grietinė Imbieras Padažai
Jums reikės: 1-2 nuluptų, kubeliais supjaustytų baklažanų,
450 g nuplautų ir supjaustytų šviežių špinatų,
1 saliero, supjaustyto kartu su lapais,
1-2 supjaustytų cukinijų,
2 supjaustytų morkų,
900 g nuplikytų, nuluptų ir supjaustytų pomidorų,
250 g šviežio ir kietesnio varškės sūrio be priedų ("Rokiškio" ar "Dvaro"),
250 g šviežios grietinės,
5 šaukštų sviesto arba sezamų aliejaus,
2,5 šaukšto ar daugiau šviežios sutarkuotos imbiero šaknies,
1-2 sugrūstų džiovintų ankštinių pipirų (aitriųjų paprikų be sėklyčių),
1 šaukštelio kumino sėklų,
1 šaukštelio kalendros sėklų,
1 arb. š. maltos kalendros,
1,5 arb š. maltų kmynų,
2 arb š. ciberžolės,
1,5 š. kario miltelių,
1,5 arb š. juodųjų pipirų,
0,5 arb š. raudonųjų pipirų miltelių,
1 puod. vandens,
1 arb. š. rudojo cukraus,
2,5 arb. š. druskos,
2 arb. š. citrinos sulčių,
petražolių ir kalendros lapelių garnyrui.
Gaminimo eiga:
Kaitinkite sviestą ar aliejų ir pakepinkite prieskonius: pradėkite nuo kmynų sėklų ir kalendros, pamažu dėkite visus miltelinius prieskonius ir ciberžolę jau pačioje pabaigoje, nesudeginkite, galite įpilti truputėlį vandens.
Įdėkite imbierą, česnaką ir pakepinkite 1-2 min. Sudėkite porus ir salierus, pakepinkite; tada sudėkite morkas ir pakepinkite.
Suberkite baklažano kubelius ir pakepinkite atsargiai, kol suminkštės ir atsiskirs sėklos. Jei baklažanas sausokas, įpilkite pamažu keletą šaukštų vandens.
Sudėkite pomidorus ir pakepinkite 1-2 min. Sudėkite špinatus, užpilkite vandeniu (kuris turėtų būti karštas). Sumaišykite ir ant silpnos ugnies kepinkite, uždenkite. Sudėkite grietinę. Truputį vėliau įdėkite cukiniją, kad ji neištežtų. Kaitinkite 10 min., kol baklažanai ir kitos daržovės suminkštės.
Jei reikia, dar pavirkite apie 10 min., kol padažas bus tirštesnis ir į daržoves labiau įsisunks padažas.
Galiausiai sudėkite kubeliais supjaustytą varškės sūrį ir uždenkite, kad sūris apkeptų, aptirptų ir įsigertų į prieskonius ir daržovių padažą/sultis.
Paskaninkite cukrumi, druska, išmaišykite.
Valgykite su ryžiais ir duona.
[Pasidalino: indigow]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!