TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Ryžiai • Morkos • Svogūnai • Paprika • Grybai • Pievagrybiai

Daržovių, ryžių ir pievagrybių Rissoto

Jums reikės: Ryžių,
Morkų,
Salierų,
Svogūnų, česnako,
Paprikos,
Pievagrybių.
(proporcijos pagal skonį, arba pagal tai kiek ko turite)

Gaminimo eiga:
Keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus pakepinau ryžius, kol tapo šviesiai rusvi, sumečiau juos į nepridegantį puodą, užpyliau verdančio vandens, palikau ant mažos ugnies kaisti. Toj pačioj keptuvėj pakepinau pjaustytas (netarkuotas) morkas - irgi į puodą.

Tada pakepinau salierus, paskui svogūnus, česnakus, paprikos, pievagrybių. Ir viską - vis į tą puodą.

Daržoves partijomis kepinau, nes jei kartu sukrauti keptuvėn, pradėtų troškintis savo sultyse, o čia labiau reikia vos vos apkepti. Tiesa, aliejaus nedaug, tad reikia nuolat maišyti, ant nemažos ugnies kepti greitai greitai.

Taip pat tiktų įdėti cukinijos ar moliūgo.

Pabaigai - druska bei kiti prieskoniai (dėjau net čiobrelių), jei labai sumažėja vandens - šiek tiek pripilti ir pakaitinti vis pamaišant, kol suminkštėja daržovės, pakankamai išbrinksta ryžiai. Idealus variantas - neperkaitinti, kad standžios liktų visos sudedamosios dalys. Skanu ir be nieko, ir kaip koks nors garnyras prie mėsiško ar žuvies patiekalo.

[Pasidalino: Internė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •