TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Svogūnai • Ryžiai • Vynas • Sūris parmezano • Kita

Daugiaryžis su moliūgu

Jums reikės: Vienas vidutinio dydžio moliūgas,
2 šaukštai aliejaus,
1 kubelis daržovių sultinio,
Smulkiai pjaustytas svogūnas,
250 g rizoto ryžių,
taurė balto vyno,
3 šaukštai sutrinto parmezano sūrio,
šviežių petražolių puokštelė.

Gaminimo eiga:
Dvi šio patiekalo porcijas pagaminsite per maždaug 25 minutes. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Nulupkite ir išvalykite moliūgą, supjaustykite kubeliais. Į kepimo indą pilkite aliejaus, sudėkite moliūgo kubelius, pagardinkite juos prieskoniais ir kepkite 20 minučių.

Per tą laiką užvirkite daržovių sultinio. Atskirai keptuvėje pakaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną (5 min). Supilkite stiklinę ryžių ir pamaišykite. Po truputį vis įpilkite išvirto daržovių sultinio ir vėl pamaišykite, kol sultinys pamažu susigers.

Taip kepkite daugiaryžį apie 15 minučių. Įpilkite taurę balto vyno ir išmaišykite. Ryžiai turi suminkštėti iš vidaus, tačiau iš išorės turi būti šiek tiek kietoki. Įmaišykite į ryžius orkaitėje apkeptą moliūgą ir apibarstykite parmezano sūriu bei petražolėmis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •