TOP meniu » Receptainė Grybai žiemai Grybų patiekalų receptai Grybai Sūdymas
Jums reikės: švieži grybai
druska.
Gaminimo eiga:
Nuvalytus grybus nuplaukite, stambius perpjaukite į 2 arba 4 dalis. Apvirkite truputį pasūdytame vandenyje su žiupsneliu citrinos rūgšties. Tada nusunkite, perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusunktus sudėkite į stiklainius, palikdami 1,5 cm iki dangtelio.
Užpilkite druskos tirpalu (1 l vandens 1 šaukštas be kaupo druskos), uždarykite ir sterilizuokite.
Sterilizavimo laikas prie 100 laipsnių temperatūros - 90-95 minutes.
Po 2 dienų sterilizuojama dar kartą (45-50 minutes, esant 100 laipsnių), o jei norima saugoti ilgiau - dar po 2 dienų atliekama trečioji sterilizacija (tokia pat, kaip ir antroji). Saugokite vėsioje vietoje.
[Pasidalino: Močiutė]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!