TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Obuoliai

Džiovinti obuoliai

Jums reikės: Obuolių.

Gaminimo eiga:
Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis. Jas suverkite ant siūlų arba vienu sluoksniu sudėkite ant kepimo popieriaus (kad nepriliptų) ir džiovinkite. Dažniausiai džiovinama orkaitėje arba elektrinėje džiovykloje, bet galima ir ant pečiaus (aišku jį turint) arba žiemą prie (ar ant) radiatorių. Džiovinant kas kelias valandas vertėtų pavartykite.

Orkaitėje geriausia obuolius pradėti džiovinti šiek tiek aukštesnėje temperatūroje maždaug 60 laipsnių temperatūroje, baigti prie 40-50 laipsnių temperatūros.

Išdžiūvusius obuolius laikykite sandariuose stikliniuose ar keramikiniuose induose.

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Džiovinti obuoliai

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •