TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Slyvos

Džiovintos slyvos

Jums reikės: Slyvų.

Gaminimo eiga:
Džiovinimui tinkamiausios didelės, mėsingos, tankaus minkštimo, skanios, turinčios tvirtą odelę ir lengvai atsiskiriantį kauliuką slyvos. Dideles slyvas džiovinkite be kauliukų, mažesnes – su kauliukais.

Nuplautas ir apdžiūvusias slyvas paskleiskite ant skardos ir apie 3 val. džiovinkite 50 laipsn. temperatūroje, atviroje orkaitėje. Orkaitę išjunkite 2–3 valandoms, slyvas pamaišykite. Po pertraukos orkaitę vėl įjunkite. Slyvoms apdžiūvus, temperatūrą galite padidinti iki 80 laipsnių. Taip kartokite, kol slyvos išdžius.

Išdžiūvusias slyvas laikykite medžiaginiuose maišeliuose arba sandariuose induose.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •