TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Sluoksniuota tešla • Rududu • Kondensuotas pienas • Kiaušiniai • Graikiški riešutai • Kepiniai

Eglutė iš sluoksniuotos tešlos

Jums reikės: Sluoksniuotos bemielės tešlos.
4-5 šaukštai Rududu,
2 šaukštai kondensuoto pieno,
1 šaukšto smulkiai kapotų graikiškų riešutų,
1 kiaušinio trynio (paviršiaus tepimui).

Gaminimo eiga:
Tešlą ėmiau bemielę (kur yra 4 lakštai), bet puikia tiktų ir mielinė. Ją atšildome, kad būtų galima kočioti.

Pirmiausia pasiruošiame pertepimą, aš į rududu įmaišiau kelis šaukštus kondensuoto pieno ir abudu labai gerai išsukau.

Po to, išsipjauname eglutės formą, visus 4 tešlos lakštus iškočiojame maždaug vienodo dydžio, sudedame visus vienas ant kito, kad nesuliptų pabarstome miltais. Ir peiliu išpjauname eglutės formą.

Imame kepimo indą jį išklojame kepimo popieriumi.

Ant popieriaus dedame vieną išpjautą eglutės lakštą, viršų ištepame rududu ir kondensuoto pieno mase, dedame antra eglutės lakštą, tepame rududu ir kondensuoto mase ir t.t. viršutinis sluoksnis tešlos.

Tuomet, eglutės kraštus iš abiejų pusių įpjauname, maždaug kas 1 cm ar šiek tiek plačiau. Apačioje giliau, į viršų einant gylį mažiname. Gauname tokias kaip ir šakas, kurias šiek tiek susukame

Kepinio paviršių aptepkite kiaušinio trynio plakiniu bei pabarstome smulkiai kapotais riešutais.

Kepame apie 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai apskrus.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Skani kalėdinė dekoracija

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Eglutė iš sluoksniuotos tešlos

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •