TOP meniu » Receptainė • Mėsos patiekalų receptai • Elniena • Svogūnai • Actas • Kepsniai

Elnienos kepsnys

Jums reikės: 2 kg elnienos,
1 svogūnas,
1 šaukštas druskos,
1/4 puodelio barbekių padažo,
2 šaukštai acto,
juodieji pipirai.

Barbekiu padažas: 0,25 puodelio cukraus,
1 šaukštas juodųjų pipirų,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas garstyčių,
truputėlis acto,
truputėlis sviesto arba margarino,
vanduo.

Gaminimo eiga:
Padažas: sumaišyti sausus produktus. Supilti actą, vandenį ir išmaišyti. Užvirinti, sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps. [1 puodelis= 237 ml]
Mirkyti elnieną vandens, acto ir druskos mišinyje 4,5 valandos. Išimti ir nusausinti.
Pabarstyti pipirais ir ištepti padažu. Sudėti svogūną ir įpilti tiek vandens, kad būtų padengta visas uždengiamo indo dugnas.
Pirmą valandą kepti iki 160 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje; tada sumažinti kaitrą iki 135 C ir kepti dar 3 valandas. Dažnai laistyti padažu ir kepsnio sultimis.

[Pasidalino: Medžiotojo žmona]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai • Kepiniai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Apkepai • Blynai • Mišrainės • Kita • Padažai • Kepsniai • Sriubos • Troškiniai •