TOP meniu » Receptainė Mėsos patiekalų receptai Elniena Svogūnai Actas Kepsniai
Jums reikės: 2 kg elnienos,
1 svogūnas,
1 šaukštas druskos,
1/4 puodelio barbekių padažo,
2 šaukštai acto,
juodieji pipirai.
Barbekiu padažas: 0,25 puodelio cukraus,
1 šaukštas juodųjų pipirų,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas garstyčių,
truputėlis acto,
truputėlis sviesto arba margarino,
vanduo.
Gaminimo eiga:
Padažas: sumaišyti sausus produktus. Supilti actą, vandenį ir išmaišyti. Užvirinti, sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps. [1 puodelis= 237 ml]
Mirkyti elnieną vandens, acto ir druskos mišinyje 4,5 valandos. Išimti ir nusausinti.
Pabarstyti pipirais ir ištepti padažu. Sudėti svogūną ir įpilti tiek vandens, kad būtų padengta visas uždengiamo indo dugnas.
Pirmą valandą kepti iki 160 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje; tada sumažinti kaitrą iki 135 C ir kepti dar 3 valandas. Dažnai laistyti padažu ir kepsnio sultimis.
[Pasidalino: Medžiotojo žmona]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai Kepiniai Įdaryti patiekalai Sumuštiniai Apkepai Blynai Mišrainės Kita Padažai Kepsniai Sriubos Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!