TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Svogūnai • Manų kruopos • Sviestas • Kiaušiniai • Morkos • Pievagrybiai • Ridikėliai • Svogūnai • Alyvuogės • Lydeka • Įdaryti patiekalai

Farširuota lydeka

Jums reikės: didelio svogūno - 1 vnt.,
Saldvos prieskoniai žuviai - 1 pakelis,
Manų kruopų - 3 valg. šaukšt.,
Sviestas - 100 g,
Kiaušinis - 1 vnt.,
Morka - 1 vnt.

Garnyrui: marinuoti pievagrybiai - 1 ind.,
Ridikėliai - 100 g,
Salotos - 1 gūželė,
Marinuoti svogūnėliai - 1 ind.,
Alyvuogės (be kauliukų) juodos - 100 g.

Gaminimo eiga:
Išsidarinėjame lydeką, atskiriam mėsą nuo odos (sunkiausias darbas). Išimtą minkštą dalį atskiriam nuo kaulo, sumalame. Į žuvies faršą sudedu manus, žuvies prieskonius ir vieną kiaušinį. Viską gerai išmaišau ir palieku, kad šiek tiek manai pabrinktų.

Keptuvėje išlydau sviestą ir pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną ir morkytę. Pakepintus svogūnus dedu į farša, viską vėl labai gerai išmaišau (tiesiog pamušu faršą, kad būtų vienalytė masė)ir sudedu į lydekos odą. Užsiuvu siūles pražiodau ir įdedu tarp dantų nuplautą žąlią bulvę ir į orkaitę 45 minutėms.

Iš išvardintų daržovių paruošiu asorti vėrinukus. Ir patogu valgyti ir visai gražu :). Pagaliukus susmeigiu į didelį obuolį. Valgyti galite ir karštą ir šaltą. Vietoje sviesto kepinant svogūnus puikiai tiks ir aliejus.

[Pasidalino: Internė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •