TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Svogūnai • Morkos • Lašiniai • Kiaušiniai • Lydeka • Įdaryti patiekalai

Farširuota lydeka kepta orkaitėje

Jums reikės: Lydeka (1.5 kg.),
1 svogūnas,
2 morkos,
150 gr. kiaulienos lašinių,
3 kiaušiniai,
Druskos, pagal skonį,
Juodieji pipirai, žuvies prieskoniai.

Gaminimo eiga:
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam, kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų.

Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam 1 žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.

Skardą ištepam aliejum, įdedam paruoštą lydeką ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45-50 min.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •