TOP meniu » Receptainė • Makaronų patiekalų receptai • Makaronai • Pienas • Fermentinis sūris

Fetuccine makaronai su sūrio padažu ir čiobreliais

Jums reikės: Šaukštas sviesto
Šaukštas miltų
0,5 l pieno
Žiupsnis čiobrelių
Druska, pipirai
2 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako
100 g stambiai tarkuoto Tilžės sūrio
Fetuccine ar kitų panašių makaronų paketėlis.

Gaminimo eiga:
Šaukštą miltų pakepinti šaukšte sviesto, bet neleisti, kad paruduotų, porą minučių. Po truputį, maišant, pilti pieną, kol neliks gumuliukų. Gauname klasikinį Bechamel padažą. Įberti druskos, pipirų, čiobrelių, dvi smulkiai sukapotas skilteles česnako, pakaitinti keletą minučių, kol česnako skonis taps neaštrus. Po truputį porcijomis berti sūrį (tarkim, lietuvišką Tilžės ar Rokiškio, ar kitą riebesnį, kuris gerai lydosi), kol padažas taps kiek tąsus. Ragauti ir derinti sūrio kiekį pagal skonį. Užmesti ant padažo viršaus gabaliuką sviesto, kad šis ištirptų ir padengtų padažą plėvele, taip padažas nedžius.

Atskirame inde išvirti fetuccine makaronų (ilgų plačių makaronų, primenančių 0,5 cm pločio juosteles). Šiaip tiktų bet kokie makaronai: vamzdeliai, kriauklytės. Prieš patiekiant sudėti pastą į padažą ir išmaišyti. Patiekti su baltuoju vynu.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Makaronai » Padažai • Troškiniai • Mišrainės • Apkepai • Įdaryti patiekalai • Kita • Sriubos •