TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Gervuogės • Uogienės

Gervuogių uogienė

Jums reikės: 1 kg gervuogių.

Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens,
1,2 kg cukraus,
1/2 šaukštelio citrinų rūgšties,
15-20 citrininių melisų lapelių,
20-30 vyšnių lapelių.

Gaminimo eiga:
Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į užvirusį vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite 3-4 valandas pastovėti.

Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite ir pakaitinkite dar 2-3 kartus.

Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir užsukite paruoštais dangteliais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •