TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Gervuogės Uogienės
Jums reikės: 1 kg gervuogių.
Sirupui: 1 1/2 stiklinės vandens,
1,2 kg cukraus,
1/2 šaukštelio citrinų rūgšties,
15-20 citrininių melisų lapelių,
20-30 vyšnių lapelių.
Gaminimo eiga:
Gervuoges perrinkite ir, jei reikia, nuplaukite. Cukrų suberkite į užvirusį vandenį ir maišydama ištirpinkite. Tada dėkite nuplautus melisų ir vyšnių lapelius ir vėl užvirinkite. Sirupu užpilkite paruoštas uogas ir palikite 3-4 valandas pastovėti.
Tada melisų lapelius išgriebkite, o vyšnių - galite palikti. Užvirinkite ir pakaitinkite dar 2-3 kartus.
Išvirtą uogienę išpilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainiukus ir užsukite paruoštais dangteliais.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!