TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Gervuogės • Žemuogės • Braškės • Uogienės

Gervuogių uogienė su žemuogėmis ir citrinų žievelėmis

Jums reikės: 1 kg gervuogių,
700 g žemuogių (arba braškių),
2 stiklinės vandens,
1,3 kg cukraus,
2 citrinų nutarkuotos žievelės.

Gaminimo eiga:
Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į jį suberiame perrinktas ir nuplautas uogas. Verdame, kol gervuogės ims blizgėti. Tuomet sudedame nutarkuotas citrinų žieveles ir paverdame 1 min.

Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir uždarome dezinfekuotais dangteliais.
Uogienė ypač tinka prie varškės patiekalų ir sūrių.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •