TOP meniu » Receptainė • Makaronų patiekalų receptai • Makaronai • Svogūnai • Pomidorai • Vynas • Fetos sūris • Alyvuogės

Graikiški makaronai

Jums reikės: (keturioms porcijoms) 300 g makaronų,
druskos pagal skonį,
2 svogūnų,
1 pundelio svogūnų laiškų su galvutėmis,
4 pomidorų,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
200 ml baltojo vyno,
200 ml daržovių sultinio,
žiupsnio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio kajeno pipirų,
1 valg. šaukšto maltų paprikos miltelių,
200 g fetos sūrio,
100 g alyvuogių,
baziliko papuošimui.

Gaminimo eiga:
Makaronus išvirti dideliame pasūdyto vandens kiekyje. Tuo metu nulupti svogūną ir smulkiai supjaustyti. Svogūnų laiškus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti plonais žiedeliais. Pomidorus sudėti keletui sekundžių į verdantį vandenį, paskui į šaltą, nulupti odelę ir supjaustyti gabaliukais.
Makaronus perpilti į sietelį ir praplauti šaltu vandeniu. Keptuvėje įkaitinti augalinį aliejų ir apkepinti jame svogūną. Ten pat sudėti svogūnų laiškus ir lengvai apkepinti.

Supilti baltąjį vyną ir daržovių sultinį. Virti ant silpnos ugnies 4-5 minutes. Į svogūnus sudėti makaronus ir pomidorus. Pakaitinti, pagardinti druska, maltais juodaisiais ir kajeno pipirais bei paprika.
Fetos sūrį supjaustyti smulkiais kubeliais ir kartu su alyvuogėmis sudėti į makaronus. Truputėlį pakaitinti ir išdėti į lėkštes. Papuošti baziliku.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Makaronai » Padažai • Troškiniai • Mišrainės • Apkepai • Įdaryti patiekalai • Kita • Sriubos •