TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Apelsinai • Greipfrutas • Uogienės

Greipfrutų ir apelsinų marmeladas

Jums reikės: 1 didysis greipfrutas (600–700 g),
4 apelsinai,
125 ml šalto vandens,
1 kg „Dansukker“ uogienių cukraus.

Gaminimo eiga:
Vaisius nuplaukite šiltu vandeniu. Didžiuosius greipfrutus supjaustykite, pirmiausiai į ketvirčius, tada plonomis pailgomis skiltelėmis. Apelsinus supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vaisius sudėkite į puodą, įpilkite vandens. Pastatykite šaltai iki kitos dienos.

Puodą pastatykite ant viryklės, ant silpnos ugnies dangčiu uždengtame puode virkite apie 1 val. Suberkite cukrų. Atidengę puodą ant stiprios ugnies pavirkite 15 minučių. Puodą nukelkite nuo viryklės ir palikite pastovėti 15 minučių, tada marmeladą išpilstykite į išplautus stiklainius.

Laikykite šaltai.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •