TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Apelsinai • Greipfrutas • Uogienės

Greipfrutų ir apelsinų marmeladas (II)

Jums reikės: 6 dideli apelsinai
2 dideli greipfrutai
1 kg cukraus
pakelis uogienių tirštiklio (Alvo, Dr.Oetker ir t.t.).

Gaminimo eiga:
Vaisius nulupti ir permalti su mėsmale. Smulkiai supjaustyti 1 apelsino žievelę. Viską sumaišyti su cukrumi (jo kiekį koreguoti pagal tirštiklio rekomendacijas) ir užvirti nuolat maišant. Pavirti 5 min. Sukrėsti į sausus iškaitintus stiklainius, palaukti, kol atšals. Padengti plėvele ir sandariai užsukti.

Laikau šaldytuve. Labai gražiai atrodo, jei naudojami raudonieji greipfrutai.

[Pasidalino: Internė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •