TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Kefyras • Kiaušiniai • Miltai • Kepiniai

Greitas kopūstų pyragas

Jums reikės: 1 stiklinės (250 ml) kefyro,
2 kiaušinių,
5 šaukštų (140 g) miltų,
1/2 šaukštelio sodos,
2 šaukštelių druskos,
50 g grietinėlės.

Įdarui: 450 g šviežių kopūstų,
druskos, kmynų, krapų, petražolių pagal skonį,
1 kiaušinio,
alyvuogių aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:
Paruošiame tešlą: dideliame dubenyje šakute išmaišome kiaušinį su druska, suberiame sodą (negesiname). Dabar galima įpilti stiklinę kefyro, po šaukštą maišant berti miltus.

Kopūstus supjaustome smulkiais šiaudeliais, pasūdome ir sumaigome rankomis. Sudedame žalumynus. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, sudedame kopūstus ir kepiname kartkartėmis įpildami šiek tiek vandens, kad kopūstai nepridegtų. Įmušame kiaušinį ir išmaišome.

24 cm pyrago formą sutepame aliejumi, įpilame mažesnę pusę tešlos į formą, ant viršaus sudedame kopūstinį įdarą. Užliejame likusia tešla. Pabarstome sviesto gabalėliais. Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Šį pyragą galima valgyti ir karštą, ir šaltą. Geriau rinktis visai jaunus kopūstus.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •