TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Grietinėlė • Sviestas • Cinamonas • Troškiniai

Grietinėlėje troškinti grybai

Jums reikės: 500 g šviežių grybų,
1 valg. šaukšto sviesto,
200 ml grietinėlės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kelių šakelių krapų ir petražolių,
1 cinamono lazdelės,
1 gvazdikėlio,
1 lauro lapelio.

Gaminimo eiga:
Šviežius grybus nuvalykite, nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Po to perpilkite į sietelį ir nuvarvinkite.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite į ją nuvarvintus grybus ir, nuolat maišydami, penkias minutes pakepinkite juos ant vidutinės ugnies.

Kepintus grybus nuo ugnies nukelkite ir sudėkite juos į nedidelį keramikinį kepimo indą. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros. Į atskirą puodą supilkite grietinėlę ir užvirinkite.

Krapus ir petražoles nuplaukite ir nusausinkite. Žalumynų šakeles kartu su lauro lapeliu ir cinamono lazdele apvyniokite siūlu taip, kad gautumėte ryšulėlį. Po siūlu pakiškite gvazdikėlį.

Žalumynų ryšulėlį įdėkite į keramikinį kepimo indą su grybais, užpilkite karšta grietinėle, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų. Uždenkite indą dangčiu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Troškinkite pusvalandį. Prieš patiekiant žalumynų ryšulėlį išimkite.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •