TOP meniu » Receptainė • Kruopų patiekalų receptai • Miltai • Blynai

Grūdų blynai

Jums reikės: kviečiai;
miltai;
vanduo;
druska,
prieskoniai,
aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:
Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale (naudojau smulkiausią tinklelį). Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepti kol gražiai apskrus.

Galima valgyti ir vienus, bet skanu su pomidorų padažu (pomidorų pasta plius mėgstami prieskoniai), ar daržovių salotomis.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Kruopos » Sausainiai • Kepsniai • Mišrainės • Desertai • Troškiniai • Sriubos • Padažai • Kepiniai • Košės • Kita • Apkepai • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Grįžti atgal