TOP meniu » Receptainė • Grybai žiemai • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Sūdymas

Grybai druskos sūryme

Jums reikės: 1 kg šviežių grybų
0,5 l vandens
60 g druskos.

Gaminimo eiga:
Nuvalytus ir nuplautus grybus smulkiai supjaustykite, pasūdykite ir uždengę virkite dalyje vandens iki suminkštės. Tada supilkite likusį vandenį ir virkite toliau. Minkštus grybus su sultimis pertrinkite ir išgarinkite dideliame puode, kad koncentratas sutirštėtų, dar verdantį jį išpilstykite į mažus indelius (palikite 12 mm iki dangtelio), apsuktus drėgnu rankšluosčiu, uždarykite ir sterilizuokite 90 minučių, esant 100 laipsnių.

Po 2 dienų sterilizuokite dar kartą (45 minutes, 100 laipsnių), o jei norite saugoti ilgiau - dar po 2 dienų atliekama trečioji sterilizacija (tokia pat, kaip ir antroji). Saugokite vėsioje vietoje.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •