TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Makaronai • Grybai • Svogūnai • Rūkyta šoninė • Kiaušiniai • Pienas • Apkepai

Grybų ir makaronų apkepas

Jums reikės: 200 g. makaronų,
vandens,
400 g. sūdytų ar savo sultyse virtų grybų,
2 svogūnai,
60 - 80 g. rūkytos nugarinės,
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
druskos,
pipirų,
1 šaukštas grietinės,
1 šaukštas tarkuoto sūrio,
1 šaukštas sviesto.

Gaminimo eiga:
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti ir supjaustyti 2 - 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti kubeliais ir pakepinti su kaoptais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti makaronų. Kaiušinius išplakti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Viršų patepti grietine, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 - 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje, kol paviršius gražiai paraus ir apkepas iškeps.

Patiekti su troškintomis morkomis ir burokėlių arba pomidorų salotomis.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •

    Grįžti atgal