TOP meniu » Receptainė Grybų patiekalų receptai Kiaušiniai Pienas Manų kruopos Grybai Pievagrybiai Džiovinti grybai Voveraitės Sviestas Kepsniai
Jums reikės: 5 kiaušinių,
80 ml pieno,
50 g manų kruopų,
1/2 šaukštelio druskos,
2 šaukštai kapotų petražolių,
150 g pievagrybių arba džiovintų grybų (~50 gr.),
100 g voveraičių,
4 šaukštai sviesto.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su pienu, manų kruopomis ir druska. Tešlą palikti, kad pabrinktų, paskui apibarstyti petražolėmis. grybus nuvalyti (jei reikia, nuplauti ir nusausinti drobulle), supjaustyti gabalėliais, suberti į tešlą ir išmaišyti.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, iškepti 4 omletus (vienam omletui - 1 šaukštas sviesto) ir perdėti į pašildytas lėkštes. Dviejose keptuvėse omletus iškepsite greičiau.
Jei omletas kepamas su džiovintais grybais. Vertėtų nepamiršti, kad sudžiovinus 100 g šviežių grybų gaunama 20 g džiovintų (juos reikia pamerkti į 80 ml vandens). Omletams imti 50 g džiovintų grybų, išmirkyti 200 ml vandens.
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!