TOP meniu » Receptainė Grybų patiekalų receptai Sluoksniuota tešla Grybai Kazlėkai Morkos Svogūnai Grietinė Riešutai Kepiniai
Jums reikės: 1 pokelis bemielės sluoksniuotos tešlos,
apylygėmis tūrio proporcijomis: grybų (iš baravykinių giminės, gali būti net
kazlėkai) ir virtų morkų,
1 didelis arba 2-3 smulkesni svogūnai,
krapų (negailint, bent gera sauja)
~ 100 gr grietinėlės (naudojau "Margės", kavai, 10 proc. riebumo, bet dar geriau, jei bus riebesnė - nereikės sviesto),
druska/pipirai - pagal skonį.
1 kiaušinio trynys - tešlos aptepimui.
Gaminimo eiga:
Jei tešla įšalus, atsišildome.
Pasiruošiame įdarą - grybus apverdam pasūdytam vandeny ~ 15 min. ir labai smulkiai supjaustome (nereikėtų malti).
Morkas išverdam, ir sutarkuojam burokine tarka arba smulkiai supjaustome.
Alyvuogių aliejuje patroškinam smulkiai supjaustytus svogūnus - kol taps permatomi. Į svogūnus sudedam supjaustytus grybus ir morkas, pasūdome pagal skonį, bei įberiam juodųjų pipirų. Pakepinam šiek tiek bemaišydamos - kad skoniai susimakaluotų, įdedam smulkintų krapų gerą saują.
Pabaigoje - užpilam grietinėle, patroškinam dar kelias minutes (ne daugiau, kaip 5 min). Jei naudojama neriebi grietinė įdedam sviesto gabaliuką ~50 gr. Įdarui leidžiam atvėsti.
Jei nepatinka grietinėlė, galit jos ir nedėti, o kepinant svogūnėlius įdėti plonais šiaudeliais pjaustyto karšto rūkymo kumpio ar šoninės.
Pasiruošiam tešlą - tešlos reikės dviejų gabalų. Ją tolygiai iš abiejų pusių iškočiojame kuo ploniau - kad būtų didesnis.
Viršutiniam - jį įpjaustome skersai maždaug 2 pirštų pločio juostomis - kraštuose nuo įpjovų paliekam bent po 1 nesupjaustytą cm. Išilgai įpjovas darome nedideles, arba išvis šakute daug skylučių pribadom.
Ant apatinio(platesnio) gabalo, kuris jau įdėtas į miltais pabarstytą skardą, suverčiam įdarą taip, kad iš kraštų liktų ~ 1 - 1.5 cm įdaru nepadengtos tešlos.
Apklojam jį subadytu/supjaustytu tešlos gabalu , užraitom/užsandarinam kaip kibiną - t.y. apatinio gabalo tešla užraitoma viršun ir tik tada belipdydamos "pinam kaselę" - pasitelkus vaizduotę.
Aptepliojam paviršių kiaušinio tryniu.
Pašaunam orkaitėn, įkaitinton iki 200 laipsnių - kepam maždaug 20/30 min, kitaip tariant - kol gražiai pageltonuos/apskrus.
Galima apibarstyt paviršių dar ir sezamo sėklomis arba sūriu ir kmynais.
Į įdarą galima įdėti ir kedro riešutėlių, tik juos reikėtų kartu su svogūnėliais pakepinti.
O neturint grybų, o pyrago norint būtent pagal šį receptą, galima imti tiesiog obuolius - suguldyti plonai suraikytas obuolių skilteles ir užpilti cukrumi su cinamonu - taigi gausis obuolių pyragas.
[Pasidalino: anonimazZz]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!