TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Brokoliai • Fermentinis sūris • Voveraitės • Grybai • Svogūnai • Kiaušiniai • Grietinėlė • Pienas • Kepiniai

Grybų pyragas su brokoliais ir sūriu

Jums reikės: 160 g brokolių,
90 g fermentinio sūrio,
225 g voveraičių (ar kitų grybų),
1 svogūno,
Druskos, pipirų pagal skonį
Alyvuogių aliejus ar sviestas.

Įdarui: 3 kiaušiniai,
1/4 arb.š. šviežiai malto muskato,
pusė arb.š. druskos,
pusė arb.š. juodųjų pipirų,
225 g riebios grietinėlės,
135 g pieno.

Tešla pagrindui pagal mėgstamą receptą.

Gaminimo eiga:
Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi ir įtiesti tešlą taip, kad dengtų dugną ir sieneles. Ant tešlos užtiesti lakštą folijos ar kepimo popieriaus ir ant jo užberti nevirtų pupelių, ryžių ar kitų mėgstamų kruopų. Kepti orkaitėje (~190) apie 15 minučių, tuomet gražiai išimti kepimo popierių ar foliją su kruopomis ir pupelėmis ir kepti dar apie 10 minučių, kol pagrindas gražiai parus. Indą perkelti ant grotelių ir atvėsinti, tuo tarpu pasiruošti pyragui įdarą.

Į įkaitinti aliejų sudėti svogūną ir pakepinti maišant iki skaidrios spalvos. Sudėti turimus grybus ir pagardinti druska, pipirais pagal skonį.
Suberti brokolius ir kepti, dažnai pamaišant, kol grybai išskirs skystį bei jis išgaruos. Tuomet grybai taps auksiniai rudi, o brokoliai taps trapūs.

Ant apkepusio pyrago pagrindo suberti pusę sutarkuoto fermentinio sūrio.

Dubenyje suplakti pieną, grietinėlę, kiaušinius. Pagardinti muskatu, druska ir pipirais. Sumaišyti plakinį su pakepintu grybų ir brokolių mišiniu bei likusia puse sūrio. Gautą mišinį pilti ant tešlos pabarstyto sūriu.

Dėti paruoštą pyragą į įkaitintą orkaitę (~200) ir kepti apie 30 minučių.
Truputį leisti praaušti ir galite skanauti.

[Pasidalino: Smaližė]

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •

    Grįžti atgal