TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Sviestas • Grietinėlė • Batonas, Bandelės • Kiaušiniai • Morkos • Svogūnai • Želatina • Lydeka • Krakmolas • Įdaryti patiekalai

Įdaryta lydeka (II)

Jums reikės: Apie 2kg. žuvies,
200gr.sviesto,
200gr.grietineles,
ketvirti batono(be pluteles),
2kiaušiniai,
3vid.morkos,
3vid.svogūnai,
2šaukštai krakmolo,
1šaukštas želatinos.

Gaminimo eiga:
Žuvį nuvalyti,išskrosti ir atskirti mėsa nuo odeles jos nepažeidziant ipjaunat tik išimti žarnoms. Žuvies mėsą sumalame 2-3 kart.Morkas ir svogūnus supjaustom smulkiai ir pakepinam svieste.

Atimam iš keptuves pora šaukštu daržovių,o i likusias daržoves sudedam batona susmulkinta, be plutelės ir išmaišom, kad visas sviestas susigertu.atvesinam ir poto visas daržoves sumaišom su sumalta žuvies mėsa Įpilam grietinėlę prieskonius, beriam krakmolo.

Kiaušinius atskirti trynį nuo baltymo ir baltymą išplakti ir viska sumaišyti gauta masę sukimšti į žuvį.Žuvį užsiūti, dėti i puodą, užpilti šalto vandens. Dėti 1 morką 1 svogūną.

Virti ant silpnos ugnies apie 45min.laiką (skaičuoti nuo užvirimo) atvėsinti žuvį sultinyje tik poto išimti ir aplieti paruoštu želatinu (kad žuvytė blizgėtu) papuošti pagal jusu nora ir fantazija.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •

    Grįžti atgal