TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Grietinėlė • Batonas, Bandelės • Kiaušiniai • Citrinos sultys • Riešutai • Įdaryti patiekalai

Įdaryta žuvis (II)

Jums reikės: Žuvies,
mėgstamų ar turimų prieskoninių daržovių ir žalumynų,
grietinėlės,
batono,
kiaušinių,
ciitrinų sulčių,
prieskonių žuvims,
druskos pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Žuvį nuskuskite, išskroskite ir gerai išplaukite. Kad patiekalas neapkarstų, pašalinkite akis ir žiaunas. Žiaunas galite išpjauti peiliu, bet patogiau naudotis aštriomis kulinarijos žirklėmis.

Išskrostą žuvį guldykite ant lentos ir pjaukite pilvo kraštą nepažeisdami odos. Pradėdami nuo papilvės, peiliu ir pirštais atskirkite odą. Nepažeisdami odos, prie galvos žuvį įpjaukite. Lenkite galvą į nugaros pusę ir per stuburą perlaužkite. Tada odą su galva numaukite uodegos link ir žuvį perpjaukite, palikdami dalį prie uodegos.

Žuvies odą su galva ir uodega įdarykite pasiruoštu įdaru. Įdarytą žuvį vyniokite į plėvelę, suriškite ir dėkite virti į pailgą puodą su dvigubu dugnu. Kad nesutrūkinėtų oda ir neišbyrėtų įdaras, žuvį užpilkite šaltu vandeniu. Pridėkite prieskoninių daržovių, žalumynų.
Ant nestiprios ugnies virkite 30 – 45 minutes (pagal dydį).

Išvirusią žuvį atvėsinkite, išimkite iš plėvelės ir atšaldykite. Galiausia žuvį gražiai supjaustykite, dėkite į didelę lėkštę, puoškite žalumynais, įvairiomis šviežiomis daržovėmis, karambolomis, alyvuogėmis, citrinomis, virtais vėžiais arba krevetėmis, žuvų vyno arba majonezo drebučiais.

Įdarui žuvies minkštimą 2-3 kartus sumalkite kartu su grietinėlėje mirkytu batonu ir kepintomis prieskoninėmis daržovėmis, skaninkite kiaušiniais, citrinų sultimis, prieskoniais, druska. Kad įdaras būtų puresnis, kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į įdarą prieš pat kimšimą.

Įdarą taip pat, tinka gardinti grybais, riešutais, konservuotais žirneliais.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •

    Grįžti atgal