TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Batonas, Bandelės • Pienas • Kiaušiniai • Svogūnai • Morkos • Burokėliai • Įdaryti patiekalai

Įdaryta žuvis - Gefilte fiš

Jums reikės: 1 kg žuvies,
50 g bandelės,
100-200 g pieno,
1 kiaušinis,
70 g svogūnų,
50 g morkų,
30 g burokėlių,
druskos, pipirų.

Gaminimo eiga:
Labiausiai tinka stambios žuvys: lydeka, karpis, menkė ir kt. Išvalykite žuvį, neperpjaudamos jos išilgai, ir supjaustykite 1,5-2 cm pločio gabalais. Galvą atskirkite ir išvalykite. Akis išpjaukite. Pelekus nupjaukite. Žuvį nuplaukite po šalto vandens srove. Atsargiai aštriu peiliu išpjaukite žuvies filė ir išimkite kaulus.

Įdaras: mėsmale sumalkite žuvies filė, svogūnus, piene išmirkytą bandelę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir maltų pipirų. Paruoštu įdaru prikimškite žuvies odelę ir galvą.

Puodo dugną išklokite griežinėliais supjaustytais svogūnais, burokėliais ir morkomis. Įdėkite lauro lapelį, pipirų. Žuvies gabalus sudėkite ant daržovių, užpilkite šaltu vandeniu, pasūdykite. Žuvies kaulus ir pelekus nuplaukite, sudėkite į marlės maišelį ir taip pat įmeskite į puodą.

Viską virkite ant silpnos ugnies 1,5 val. atidengtame puode. Vanduo neturi kunkuliuoti. Spalvai pagerinti dažnai naudojamas šafranas arba svogūno lukštai. Išvirusią žuvį išimkite ir sudėkite ant pailgos lėkštės. Žuvies galvą ir uodegą padėkite lėkštės galuose. Kiekvieną žuvies gabalėlį papuoškite morkos griežinėliu, likusiomis morkomis - lėkštės kraštą.

Žuvį užpilkite perkoštu sultiniu ir atšaldykite. Jei pasirinkote sausą žuvį (menkė, lydeka), į įdarą verta įdėti šiek tiek sviesto arba aliejaus. Įdaras bus skanesnis, jei gaminsite iš kelių rūšių žuvies, prie lydekos galima pridėti smulkesnę, bet riebią žuvį. Sultinys turėtų būti koncentruotas ir greitai sustingstantis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •