TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Ryžiai • Duona • Salieras • Obuoliai • Riešutai • Įdaryti patiekalai

Įdarytas moliūgas

Jums reikės: 1 moliūgo,
Nuo 2 iki 3 stiklinių virtų rudųjų ryžių,
2 stiklinės sutrupintos sausos kvietinės duonos,
1 supjaustyto svogūno,
Nuo 1/2 iki 1 stiklinės supjaustytų salierų šaknų ir lapų,
2 supjaustytų obuolių (rūgščių, neluptų),
1 saujos anakardžių riešutų, supjaustytų pusiau,
Žolelių: šalavijų, dašių, mairūnų, raudonėlių, paprikos pagal skonį,
Nuo 1 iki 2 stiklinių daržovių sultinio,
Nuo 1/4 iki 1/2 stiklinės ištirpinto sviesto,
Sojos padažo arba druskos pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Nupjaukite moliūgo viršų, kad padarytumėte dangtį. Pašalinkite sėklas ir išgrandykite minkštimą.

Sumaišykite sausus ingredientus dideliame dubenyje ir gerai išmaišykite. Supilkite sultinį ir sviestą, vėl gerai išmaišykite, pašlakstydami sojos padažu ar druska, jei pageidaujate. Įdaras turi būti drėgnas, bet ne šlapias. Sudėkite viską į moliūgą, uždenkite dangčiu ir kepkite išteptoje aliejumi kepimo skardoje valandą ar pusantros (priklauso nuo moliūgo dydžio) ar daugiau 160 laipsnių temperatūroje.

Moliūgas iškepė, jei šakute lengvai jį persmeigiate. Perkelkite į lėkštę ir patiekite. Jei turite per daug įdaro, sudėkite į pateptą aliejumi dengtą indą ir uždengę kepkite apie vieną valandą.

[Pasidalino: Asta]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •