TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Serbentai • Uogienės

Juodųjų serbentų džemas

Jums reikės: 1 kg juodųjų serbentų tyrės,
1,25 kg cukraus,
0,75 st. vandens.

Gaminimo eiga:
Džemui skirtas uogas perrenkame, nuplauname ir nubraukiame nuo kotelių.
Užpilame iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdame 5-10 min., kol uogų odelė suminkštėja.

Sudedame visą likusį cukrų ir viską verdame dar apie 20-25 min., kol atšalęs džemas virsta drebučiais.
Šiltą džemą supilame į stiklainius, kurį uždengiame kai džemas atšala.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •