TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Svogūnai • Pienas • Kiaušiniai • Manų kruopos • Blynai

Kaimiški tarkuotų bulvių sklindžiai

Jums reikės: 320g nuskustų ir nuplautų bulvių,
50g nuvalytų svogūnų,
100g karšto pieno,
kiaušinio,
10g manų,
3g druskos,
0,5g maltų juodųjų pipirų,
naminės grietinės pagal skonį,
kepti 20g aliejaus.

Gaminimo eiga:
Sklindžiai kepami delno dydžio. 320g nuskustų ir nuplautų bulvių ir 50g nuvalytų svogūnų sutarkuoti smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, (sklindžiai gražesni gaunasi, kai bulvės sutarkuojamos stambesne tarka), nusunkti, užplikyti 100g karšto pieno, įmušti pusę kiaušinio, įberti 10g manų, 3g druskos, 0,5g maltų juodųjų pipirų ir kepti 20g įkaitintame saulėgrąžų aliejuje.

Sklindžiai bus dar skanesni jei aliejaus bus per pusę su lydytu naminiu sviestu. Be abejonės bulviniai sklindžiai patiekiami su 100g ar pagal skonį naminės grietinės, kai kas ją dar pagardina bruknių uogiene. Vaikeliai mėgsta bulvinius sklindžius valgyti su obuoliene, netgi vyšnių uogiene.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •