TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Krienų šaknys • Krienai • Actas • Padažai

Kaip ruošiami krienai?

Jums reikės: 0,5 l vandens,
1 kupinas šaukštas druskos,
1 kupinas šaukštas cukraus,
2 šaukštai acto.

Gaminimo eiga:
Geriausiai laikas krienams kasti yra ankstyvas pavasaris bei vėlyvas ruduo, nes tuomet šaknys būna sukaupę daugiausia maisto medžiagų.
Iškastus krienus nuplauname, apskutame ir sutarkuojame. Jei nedaug galima ir rankomis, tačiau paprasčiau ir ne taip skausmingai bus, jei sutarkuosite tiesiog, elektrine bulvių tarkavimo mašinėle.

Šiaip tarkuota masė linkus labai greitai juoduoti, tad prieš visą tarkavimą reikėtų pasiruošti užpilą (marinatą).

Marinatui imame 0,5 l vandens (toks kiekis maždaug 1 litrui krienų tarkių), vandenį užviriname, sudedame druską ir cukrų, maišant ištirpiname, kai ištirpsta pilame actą, pamaišome ir išjungiame ugnį bei paliekame visiškai atvėsti.

Kai pilnai atvėsta marinatas, tuomet reikėtų tarkuoti krienus ir iškart sumaišyti su marinatu (0,5 l marinato - 1 l tarkuotų krienų). Gautą mišinuką talpiai sudėti į mažus stiklainiukus bei sandariai uždaryti, laikome vėsioje vietoje.

Krienai linkę išgaruoti, tad, vertėtų ne tik kad dėti į labai nedidelius indelius bet ir ruošti tokį kiekį, kokį žadate sunaudoti per kelis mėnesius. Pastovėję krienai tampa nebe toks aštrūs, be to, gali atsirasti ir kartumas.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •