TOP meniu » Receptainė • Mėsos patiekalų receptai • Žiediniai kopūstai • Kalakutiena • Svogūnai • Pomidorai • Grietinėlė • Alus • Troškiniai

Kalakutiena su žiediniais kopūstais

Jums reikės: 1 žiedinių kopūstų (600 g),
500 g kalakutienos filė,
saujelės svogūnų laiškų su galvutėmis,
4 pomidorų,
3 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
250 ml daržovių sultinio,
250 ml grietinėlės,
250 ml tamsaus alaus,
2 valg. šaukštų miltų,
1 žiupsnelio cukraus,
petražolių šakelės,
druskos pagal skonį.
[4 porsijos]

Gaminimo eiga:
Žiedinius kopūstus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti. Virti 12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje, išgriebti sieteliu ir leisti nutekėti vandeniui.

Kalakutienos filė nuplauti ir supjaustyti juostelėmis arba kubeliais. Svogūnų laiškus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti stambiais žiedais. Pomidorus nuplauti, supjaustyti skiltelėmis.

Įkaitinti puode alyvuogių aliejų ir apkepti kalakutienos gabaliukus iš visų pusių. Sudėti svogūnų laiškus ir pomidorus, lengvai apkepti, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Supilti sultinį, alų, grietinėlę, užvirinti ir sutirštinti miltais.

Sudėti žiedinius kopūstus ir pakaitinti. Pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir cukrumi. Išdėlioti į lėkštes ir papuošti petražolės lapeliais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai • Kepiniai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Apkepai • Blynai • Mišrainės • Kita • Padažai • Kepsniai • Sriubos • Troškiniai •