TOP meniu » Receptainė • Jūros gėrybių patiekalų receptai • Kalmarai • Ryžiai • Grikiai • Džiovinti grybai • Fermentinis sūris • Pievagrybiai • Šaldyti grybai • Grybai • Įdaryti patiekalai

Kalmarai su grikių arba ryžių įdaru

Jums reikės: 9 - 10 kalmarų.

Grikių įdarui: 1 pakelio grikių kruopų,
200 g. džiovintų baravykų,
viduržemio jūros regiono žolelių,
svogūno, žalių petražolių šakelių,
druskos, pipirų pagal skonį.

Ryžių įdaras: tam reikia pakelio ryžių,
300 g. pievagrybių ir 100 g. šaldytų grybų (šilbaravykių ar ūmėdžių),
50 g. fermentinio sūrio,
1 poro.

Gaminimo eiga:
Nuo kalmarų nulupti jų odą ir pelekus - kepant su pelekais pastarieji greitai sudega. Išvalius kalmarų vidų - gerai perplauti.

Pasigaminam Grikių įdarą: grybus pusę paros mirkyti piene. Po to virti, o išvirusius sumalti mėsmale, pagal skonį įdarą pagardinti druska, pipirais ir pakepinti aliejuje. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną. Į grikius suberti kepintus grybus. Gautą masę pagardinti viduržemio jūros regiono žolelėmis, smulkintomis petražolėmis.

Pasigaminame ryžių įdarą: Grybus išvirti ir sumalti mėsmale, tuomet juos pakepinti su porais. Į virtus ryžius suberti pjaustytus žalius pievagrybius, pakepintą grybų masę, tarkuotą fermentinį sūrį. Įdarą pagardinti šviežiais krapais ar petražolėmis.

Į kalmarų vidų prikimišti įdaro, užsiūti siūlais. Vienos spalvos siūlu galima užsiūti grikiais įdarytus kalmarus, kitos spalvos - ryžiais. Kepti kalmarus kepsninėje dažnais vartant maždaug 45 minutes, kol apskrus ir susitrauks. Šias jūrų gėrybes tinka valgyti su šviežiomis daržovėmis ir majonezu.
Orkaitėje ir kepsninėje kepti kalmarai skiriasi savo skoniu. Ant grotelių keptos jūrų gėrybės tampa stangrios, prisigėrusios dūmų kvapo, o iš orkaitės ištraukti kalmarai primena troškinį.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Jūros gėrybės » Padažai • Paštetas • Troškiniai • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Sriubos • Mišrainės • Kita •