TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Sviestas • Kiaušiniai • Pienas • Miltai • Kepimo milteliai • Saldainiai • Kepiniai

Karamelinio skonio keksiukai

Jums reikės: 100 g sviesto,
2 kiaušinių,
150 ml cukraus,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
200 ml pieno,
vienos citrinos nutarkuotos žievelės (tik geltonosios dalies, jokiu būdu ne baltosios),
400 ml miltų,
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.

Įdarui: 1-2 pakelių DUMLE karamelių.

Gaminimo eiga:
Pasigaminkite pagrindinę tešlą, išvyniokite karameles iš popierėlių ir po 1-2 lengvai įspauskite į kiekvieną keksiuką prieš dedami kepti į orkaitę.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 c temperatūros konvekciniame režime, jei orkaitėje tokio nėra - kepimo temperatūra turi būti 220 c.

Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki putų. Sumaišykite ištirpintą sviestą su pienu ir atvėsinkite iki kūno temperatūros (geriausias temperatūros matuoklis yra mažasis pirščiukas), tada sudėkite tarkuotą citrinos žievelę. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Galiausiai sumaišykite kiaušinių masę su pieno ir sviesto mišiniu, tada supilkite miltų mišinį ir viską atsargiai plaktuvu išmaišykite.

Sustatykite popierines keksų formeles į PYREX keksiukų kepimo formą ir pripilkite tešlos maždaug 2/3 formelės aukščio ir kepkite orkaitėje 12-15 minučių.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai • Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •