TOP meniu » Receptainė • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Sviestas • Kiaušiniai • Miltai • Kepimo milteliai • Kepiniai

Karamelizuotas pyragas su obuoliais

Jums reikės: obuolių,
150 g cukraus (pirmam cukraus sluoksniui),
30 g sviesto (pirmam cukraus sluoksniui),
2 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
60 g sviesto,
120 g cukraus,
2 a.š. vanilinio cukraus,
120 ml pieno,
250 g miltų,
2 a.š. kepimo miltelių.

Gaminimo eiga:
Pirmiausia nusiplauname, nusilupame bei susipjaustome plonomis skiltelėmis obuolius. Obuolių reikės tiek, kad obuolių skiltelėmis užtektų išdėlioti kepimo inde vieną sluoksnį arba pagal skonį.

Po to, cukrų, skirtą pirmam cukraus sluoksniui, sumaišome su minkštu sviestu (30 g), bei gauta mase išklojame kepimo indą. Ant viršaus išdėliojame vieną sluoksnį supjaustytų obuolių.

Dabar gaminamės tešlą - imame kiaušinius bei atskiriame trynius nuo baltymo. Baltymus išsiplakame iki standžių putų, kad geriau išsiplaktų įberiame truputėlį druskos.

Trynius gerai išsukame su sviestu bei cukrumi, besukant suberiame vanilinį cukrų, sukame kol masė pradės balti, supilame pieną, bei gerai išmaišome.

Atskirame indelyje miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įmaišome į trynių masę. Tuomet atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.

Gautą tešlą sukrečiame ant obuolių, išlyginame. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min arba kol gražiai apkeps ir paruduos. Pyragui iškepus, nieko nelaukiant reikėtų išimti iš kepimo indo, išimama apverčiant į lėkštę, leidžiame truputėlį pravėsti ir skanaujame :)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Kaip ir karamelizuotas pyragas su vyšniomis, taip ir su obuoliais, labai labai skanu su ledais

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Karamelizuotas pyragas su obuoliais

 

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •