TOP meniu » Receptainė • Jūros gėrybių patiekalų receptai • Midijos • Porai • Morkos

Karštas midijų užkandis

Jums reikės: 2 kilogramų šviežių midijų,
4 salierų kotų, ryšelio petražolių ir krapų,
poro,
morkos,
5 skiltelių česnako.

Padažui reikės: 70 gramų sviesto,
pusės stiklinės grietinėlės,
1/3 stiklinės sauso baltojo vyno,
pusės stiklinės vandens,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Midijas kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu ir pusantros valandos mirkyti pasūdytame vandenyje. Nuo sūrimo geldelės turi užsidaryti, prasidariusias reikia išmesti. Midijas vėl perplauti ir atidėti į šalį. Aukštame puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti susmulkintus česnakus, pilti vandens ir vyno.

Sultinuką paragaukite, jei per rūgštus – dar įpilkite vandens. Į pakaitintą skystį sluoksniais dėti midijas ir susmulkintas daržoves. Berti druskos ir pipirų pagal skonį. Uždengus dangčiu ant mažos ugnies troškinti 5 minutes, tada supilti grietinėlę ir uždengus palaikyti dar minutę.

Midijos patiekiamos sriubos lėkštėse. Prie patiekalo dera prancūziškasis batonas ir taurė baltojo vyno.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Jūros gėrybės » Padažai • Paštetas • Troškiniai • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Sriubos • Mišrainės • Kita •