TOP meniu » Receptainė Jūros gėrybių patiekalų receptai Midijos Porai Morkos
Jums reikės: 2 kilogramų šviežių midijų,
4 salierų kotų, ryšelio petražolių ir krapų,
poro,
morkos,
5 skiltelių česnako.
Padažui reikės: 70 gramų sviesto,
pusės stiklinės grietinėlės,
1/3 stiklinės sauso baltojo vyno,
pusės stiklinės vandens,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Midijas kruopščiai nuplauti po tekančiu vandeniu ir pusantros valandos mirkyti pasūdytame vandenyje. Nuo sūrimo geldelės turi užsidaryti, prasidariusias reikia išmesti. Midijas vėl perplauti ir atidėti į šalį. Aukštame puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti susmulkintus česnakus, pilti vandens ir vyno.
Sultinuką paragaukite, jei per rūgštus dar įpilkite vandens. Į pakaitintą skystį sluoksniais dėti midijas ir susmulkintas daržoves. Berti druskos ir pipirų pagal skonį. Uždengus dangčiu ant mažos ugnies troškinti 5 minutes, tada supilti grietinėlę ir uždengus palaikyti dar minutę.
Midijos patiekiamos sriubos lėkštėse. Prie patiekalo dera prancūziškasis batonas ir taurė baltojo vyno.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Jūros gėrybės » Padažai Paštetas Troškiniai Įdaryti patiekalai Mišrainės Sriubos Mišrainės Kita
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!