TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Miltai • Krakmolas • Kakava • Sviestas • Likeris • Kava • Grietinė • Grietinėlė • Brendis • Kepiniai

Kavos tortas

Jums reikės: (tešlai) 7 kiaušiniai,
250 g cukraus,
150 g miltų,
150 g krakmolo,
50 g kakavos miltelių,
60 g sviesto,
riebalų formai ištepti,
džiūvėsėlių-pabarstyti.

Apšlakstymui: 1 valg. š. brendžio,
1-2 valg. š. apelsinų likerio,
apie 100 ml šaltos stiprios kavos.

Įdarui ir puošimui: 1/2 l grietinės (arba riebios grietinėlės),
80 g cukraus,
1 arbat. š. smulkiai maltos kavos.

Gaminimo eiga:
Kiaušinius plakite su cukrumi, dubenį įstatę į karšto vandens vonelę. Išėmę iš jos, dar šiek tiek paplakite. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais bei kakava ir persijokite ant kiaušinių masės. Išmaišykite. Išsukite kambario temperatūros sviestą ir įmaišykite į tešlą.

Riebalais ištepę 26 cm skersmens tortinę, supilkite tešlą. Kepkite 30-35 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Biskvitą ataušinkite, padėję ant grotelių. Tada perpjaukite horizontaliai pusiau. Biskvitą kepkite iš vakaro, nes pastovėjusį per naktį lengviau perpjauti, lakštus nesulaužysite.

Brendį ir likerį išmaišykite su šalta kava. Šiuo mišiniu sulaistykite abi biskvito dalis. Grietinę su cukrumi išplakite iki standumo. 1/3 plaktos grietinės aptepkite apatinę biskvito dalį, uždenkite kita dalimi. Likusią grietinę sukrėskite į konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu.

Aštriu peiliu tortą supjaustykite gabaliukais ir kiekvieną papuoškite grietine, pabarstykite malta kava.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •