TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Baklažanai • Citrinos sultys • Kiaušiniai • Pienas • Sezamo sėklos • Džiuvėsėliai

Kepti baklažano griežinėliai

Jums reikės: nedidelio baklažano,
pagal skonį druskos, pipirų,
alyvuogių aliejaus,
citrinos sulčių,
1 kiaušinio,
pieno,
sezamo sėklų,
džiuvėsėlių.

Gaminimo eiga:
Baklažaną supjaustome plonais griežinėliais, apibarstome druska, pipirais, apšlakstome citrinų sultimis, sumaišome, kad kuo tolygiau pasidengtų griežinėliai, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dar pamaišome ir paliekame maždaug pusvalandžiui.

Per tą laiką, į indelį įmušame kiaušinį, įpilame (maždaug 2 kartus daugiau nei kiaušinis, pieno, įberiame truputį druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome.

Į kitą indelį džiuvėsėlius sumaišome su sezamo sėklomis.

Ir praėjus 30 min, imame po baklažano griežinėlį, apvoliojame džiuvėsėlių ir sezamo sėklų mišinyje, merkiame į kiaušinio plakinį ir vėl į džiuvėsėlių ir sezamo sėklų mišinį. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, ant didelės ugnies, iš abiejų pusių kol gražiai aprunda. Ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Mums labai patinka

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Kepti baklažano griežinėliai

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •