TOP meniu » Receptainė Jūros gėrybių patiekalų receptai Kalmarai Ryžiai Svogūnai Pomidorai Įdaryti patiekalai
Jums reikės: 1 kg vidutinio dydžio kalmarų;
1 puodelis ryžių;
2 vidutinio dydžio svogūnai;
1 pomidoras (Pomidorai);
1,5 puodelio alyvų aliejaus;
petražolių;
krapų;
druskos;
pipirų; 1 šaukštelis cukraus.
Gaminimo eiga:
Nuplaukite ir nuvalykite kalmarus. Nupjaukite čiuptuvėlius ir atidėkite juos. Nuplaukite ryžius ir sudėkite į dubenį. Susmulkinkite čiuptuvėlius ir sudėkite juos į dubenį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pomidorą. Keptuve įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus.
Tada sudėkite ryžius ir čiuptuvėlius, pomidorą, šaukštelį cukraus (paryškina skonį), druskos ir pipirų. Įpilkite stiklinę vandens, gerai išmaišykite ir virkite virš vidutinės ugnies. Kai vanduo sugeriamas, nuimkite keptuvą nuo ugnies ir įdėkite supjaustytas petražoles bet krapus. Prikimškite gautu mišiniu kalmarus iki pusės ir užtvirtinkite mediniu smeigtuku. Sudėkite kalmarus i keptuvą ir troškinkite juos.
Jei lieka įdaro, patroškinkite jį ir patiekite kartu su kalmarais.
[Pasidalino: Timassa]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Jūros gėrybės » Padažai Paštetas Troškiniai Įdaryti patiekalai Mišrainės Sriubos Mišrainės Kita
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!