TOP meniu » Receptainė • Jūros gėrybių patiekalų receptai • Kalmarai • Ryžiai • Svogūnai • Pomidorai • Įdaryti patiekalai

Kimštas kalmaras

Jums reikės: 1 kg vidutinio dydžio kalmarų;
1 puodelis ryžių;
2 vidutinio dydžio svogūnai;
1 pomidoras (Pomidorai);
1,5 puodelio alyvų aliejaus;
petražolių;
krapų;
druskos;
pipirų; 1 šaukštelis cukraus.

Gaminimo eiga:
Nuplaukite ir nuvalykite kalmarus. Nupjaukite čiuptuvėlius ir atidėkite juos. Nuplaukite ryžius ir sudėkite į dubenį. Susmulkinkite čiuptuvėlius ir sudėkite juos į dubenį. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pomidorą. Keptuve įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus.

Tada sudėkite ryžius ir čiuptuvėlius, pomidorą, šaukštelį cukraus (paryškina skonį), druskos ir pipirų. Įpilkite stiklinę vandens, gerai išmaišykite ir virkite virš vidutinės ugnies. Kai vanduo sugeriamas, nuimkite keptuvą nuo ugnies ir įdėkite supjaustytas petražoles bet krapus. Prikimškite gautu mišiniu kalmarus iki pusės ir užtvirtinkite mediniu smeigtuku. Sudėkite kalmarus i keptuvą ir troškinkite juos.

Jei lieka įdaro, patroškinkite jį ir patiekite kartu su kalmarais.

[Pasidalino: Timassa]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Jūros gėrybės » Padažai • Paštetas • Troškiniai • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Sriubos • Mišrainės • Kita •