TOP meniu » Receptainė Daržovės žiemai Daržovių patiekalų receptai Žirniai Marinavimas
Jums reikės: žaliujių žirnelių,
1 l vandens,
20 g druskos,
3 šaukšteliai cukraus.
Gaminimo eiga:
Žirnelius išimame iš ankščių. Dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 5 min. Po to, iišgriebiame iš karšto vandens ir beriame į šaltą, kad atvėstų, supilame į kiaurasamtį, palaikom, kad gerai nubėgtų vanduo.
Kai gerai nusivarvės, suberiame į litrinius stiklainius, kad kuo mažiau liktų tarpelių, o iki dangtelio paliekant ne mažiau 1 cm tuščios ertmės.
Į kiekvieną stiklainį dedam 3 šaukštelius cukraus ir užpilam perkoštu sūrimu, kuriame apvirė žirneliai. Stiklainius sudedame į didelį puodą su karštu vandeniu ir kaitinam apie 30 min. tada uždarome iškaitintais dangteliais, apverčiame ir laikome, kol atvės, patikriname ar nė vienas stiklainis ne šnypščia, tai yra patikriname ar visi stiklainiai gerai uždaryti ir nešame į rūsį.
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!