TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Žirniai • Marinavimas

Konservuoti žalieji žirneliai be acto

Jums reikės: žaliujių žirnelių,
1 l vandens,
20 g druskos,
3 šaukšteliai cukraus.

Gaminimo eiga:
Žirnelius išimame iš ankščių. Dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 5 min. Po to, iišgriebiame iš karšto vandens ir beriame į šaltą, kad atvėstų, supilame į kiaurasamtį, palaikom, kad gerai nubėgtų vanduo.

Kai gerai nusivarvės, suberiame į litrinius stiklainius, kad kuo mažiau liktų tarpelių, o iki dangtelio paliekant ne mažiau 1 cm tuščios ertmės.

Į kiekvieną stiklainį dedam 3 šaukštelius cukraus ir užpilam perkoštu sūrimu, kuriame apvirė žirneliai. Stiklainius sudedame į didelį puodą su karštu vandeniu ir kaitinam apie 30 min. tada uždarome iškaitintais dangteliais, apverčiame ir laikome, kol atvės, patikriname ar nė vienas stiklainis ne šnypščia, tai yra patikriname ar visi stiklainiai gerai uždaryti ir nešame į rūsį.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •

    Grįžti atgal