TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kriaušės • Kiaušiniai • Miltai • Sviestas • Kepiniai

Kriaušės tešloje

Jums reikės: 4-5 kriaušės,
0,5 kiaušinio tešlai patepti,
cukrus kriaušėms apvolioti ir tešlai pabarstyti,
250 g miltų,
1 kiaušinis,
2 arbatiniai šaukšteliai sviesto,
1/3 stiklinės šilto vandens,
druska.

Gaminimo eiga:
Tešlai skirtus produktus sumaišome ir minkome, kol tešla tampa elastinga. 30 min. leidžiame tešlai pastovėti. Tada imame dalį tešlos. Iškočiojame iš jos paplotėlį. Į jo vidurį dedame cukrumi apibarstytą kriaušę su išpjautu apačios žiedeliu ir tešlą apspaudžiame kaip ryšulėlį.

Kriaušių "ryšulėlius" dedame į miltais pabarstytą skardą, patepame plaktu kiaušiniu ir pabarstome cukrumi. Kepame apie 40 min.

Galime patiekti karštas arba šaltas su plakta grietinėle. Puošiame melisos lapeliais.

[Pasidalino: Močiutė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai • Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •