TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Sviestas • Kiaušiniai • Citrina • Kepimo milteliai • Miltai • Riešutai • Kepiniai

Kriaušių pyragas su graikiniais riešutais

Jums reikės: 225 g sviesto,
190 g smulkaus rudojo cukraus (galima naudoti ir baltąjį),
pusės kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
10 g citrinos žievelių,
240 g kvietinių miltų kepiniams,
10 g kepimo miltelių.

150 g trupintų sausainių 250 g migdolų drožlių arba migdolų pastos 150 g smulkintų graikinių riešutų 5 skiltelėmis pjaustytų kriaušių,
20 ml POIRE WILLIAMS kriaušių likerio (tiktų ir kitas),
100 g karamelintų graikinių riešutų (tinka bet kurie kiti karamelinti riešutai arba riešutus galima apvolioti cukraus pudroje).

Gaminimo eiga:
Išmaišykite sviestą, cukrų, kiaušinius, druską ir citrinos žieveles, kol tyrė taps vientisa. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir viską gerai pamaišykite. Iškočiokite tešlą ir įklokite ją į PYREX kepimo formą. Pagrindą apibarstykite sausainių trupiniais, smulkintais graikiniais riešutais, migdolų drožlėmis arba pasta. Tolygiai paskleiskite kriaušių skilteles.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Išėmę iš orkaitės, jei turite, iš karto pašlakstykite kriaušių likeriu POIRE WILLIAMS. Leiskite pyragui atvėsti ir papuoškite karamelintais graikiniais riešutais.

[Pasidalino: Pikul]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •