TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Agrastai • Uogienės

Kvapni agrastų uogienė

Jums reikės: 2 kg agrastų,
100 g vyšnių lapų,
3 st. vandens,
apie 2,5 kg cukraus.

Gaminimo eiga:
Agrastus parenkame stambesnius, pašaliname kotelius ir žiedsosčius, įpjauname ir išimimame sėklas.
Sveikus vyšnių lapus gerai nuplauname, sudedame į verdantį vandenį ir verdame 2-3 min. Po virimo nukošiame ir užpilame ant paruoštų agrastų. Laikome 12 val šaltoje vietoje.

Sultis supilame, dalimis beriame cukrų ir kaitinant jį ištirpiname. Karštą sirupą užpilame ant uogų ir verdame 15-20 min. Baigiant virti įmetame 10-15 šviežių vyšnių lapų ir dar 2-3 min paverdame.
Karštą uogienę išpilstytpme į stiklainius ir sandariai uždarome.

Ši uogienė esti malonaus aromato, gražios spalvos, tinka įvairių konditerijos gaminių puošimui.

[Pasidalino: Lina]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •