TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Svogūnai • Lašiša • Čili pipiras

Lašiša kvapniame sultinyje

Jums reikės: Lašišos (ar kitos žuvies, toks bet kokia neriebi žuvis) filė, supjaustytos porcijomis,
pusės svogūno, supjaustyto žiedais,
gabalėlio sviesto,
svogūno laiškų,
saujos šviežios kalendros,
druskos, pipirų.

Sultiniui: 1 morkos,
1 svogūno,
1 saliero stiebo,
1 nedidelio šviežio imbiero gumbo,
2 čili pipirų,
saujos šviežios kalendros,
1 citrinos žievelės (pageidautina, bet nebūtina),
2 v.š. balto vyno acto,
2l vandens,
1 lauro lapo,
1 šakelės žalio arba džiovinto čiobrelio.

Gaminimo eiga:
Supjaustykite visas daržoves vidutiniško dydžio gabalėliais. Perpjaukite čili pipirus per pusę, išvalykite sėklas ir susmulkinkite. Imbierą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite visus sultiniui skirtus produktus į puodą (jei norite, galite įdėti ir kalendros stiebus, bet lapus pasilikite), užpilkite vandeniu, užvirkite ir virkite ant nedidelės ugnies 20-30 minučių.

Patepkite puodo dugną gabalėliu sviesto ir sudėkite svogūno griežinėlius. Ant svogūno sudėkite žuvies gabalėlius. Įpilkite pakankamai sultinio, kad apsemtų žuvį. Užvirkite sultinį, uždenkite puodą, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti – maždaug po 5 minučių žuvis bus išvirusi. Pagardinkite sultinį druska ir pipirais.

Supjaustykite svogūno laiškus griežinėliais. Susmulkinkite kalendros lapus. Įdėkite gabalėlį žuvies į lėkštę, įpilkite sultinio, įberkite kalendros ir svogūno laiškų ir patiekite.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •