TOP meniu » Receptainė Žuvies patiekalų receptai Žuvis Svogūnai Lašiša Čili pipiras
Jums reikės: Lašišos (ar kitos žuvies, toks bet kokia neriebi žuvis) filė, supjaustytos porcijomis,
pusės svogūno, supjaustyto žiedais,
gabalėlio sviesto,
svogūno laiškų,
saujos šviežios kalendros,
druskos, pipirų.
Sultiniui: 1 morkos,
1 svogūno,
1 saliero stiebo,
1 nedidelio šviežio imbiero gumbo,
2 čili pipirų,
saujos šviežios kalendros,
1 citrinos žievelės (pageidautina, bet nebūtina),
2 v.š. balto vyno acto,
2l vandens,
1 lauro lapo,
1 šakelės žalio arba džiovinto čiobrelio.
Gaminimo eiga:
Supjaustykite visas daržoves vidutiniško dydžio gabalėliais. Perpjaukite čili pipirus per pusę, išvalykite sėklas ir susmulkinkite. Imbierą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite visus sultiniui skirtus produktus į puodą (jei norite, galite įdėti ir kalendros stiebus, bet lapus pasilikite), užpilkite vandeniu, užvirkite ir virkite ant nedidelės ugnies 20-30 minučių.
Patepkite puodo dugną gabalėliu sviesto ir sudėkite svogūno griežinėlius. Ant svogūno sudėkite žuvies gabalėlius. Įpilkite pakankamai sultinio, kad apsemtų žuvį. Užvirkite sultinį, uždenkite puodą, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti maždaug po 5 minučių žuvis bus išvirusi. Pagardinkite sultinį druska ir pipirais.
Supjaustykite svogūno laiškus griežinėliais. Susmulkinkite kalendros lapus. Įdėkite gabalėlį žuvies į lėkštę, įpilkite sultinio, įberkite kalendros ir svogūno laiškų ir patiekite.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai Paštetas Troškiniai Sriubos Įdaryti patiekalai Apkepai Kita Mišrainės Kepsniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!